Våre produkter

AROMA

Eplesorten kommer opprinnelig fra Sverige og er en krysning mellom Ingrid Marie og Filippa.
Aroma kom til Norge i 1966, og er i dag en av hovedsortene i Norge. Aromaeplet gjør mosten fruktig med en karakteristisk duft av friske epler.

Mosten kan gjerne nytes til retter som pinnekjøtt, fet fisk og kylling, den kan også være god til krydret mat.

Tappes på 70 cl eller 0,35 cl flaske, og 3 l. bag in box.

Discovery er en engelsk eplesort som først kom til Norge i 1974.
Eplet er middels stort, og har en gulgrønn grunnfarge som ofte dekkes av en dypere rødfarge (NIBIO, 2020). Discoveryeplet gir en søtlig most som avbalanseres med en god syre duft av modne epler med et hint av pære.
Rødfargen fra skallet kan – under rette forhold – trenge inn i fruktkjøttet, og gi mosten et rødlig skjær.

Eplemosten kan gjerne nytes som leskedrikk, til hvit fisk, som aperitif, eller til julens ribbe.

Tappes på 70 cl. eller 0,35 cl. flaske, og 3 l. bag in box.

DISCOVERY